Водата помага за свалянето на килограмиИнтересен факт е, че пиенето на вода помага за по-бързо отслабване.

Консумацията на вода в големи количества е задължителна, особено предвид факта, че всеки възрастен губи на ден приблизително 2.5 литра вода. За да се запази равновесието е необходимо приемът на вода да стигне поне 1.5 литра дневно, или отчетено по друг начин – 30 л на  кг телесно тегло. При мъжете и жените нуждите от вода не са естествено еднакви, което се обуславя от съществуващото в състава на телесната им маса различие. Хора, които страдат от здравословни проблеми, отразяващи се върху теглото им, е препоръчително да приемат повече вода.

През различните сезони се променя неминуемо и начина ни на хранене. През зимните месеци например повечето хора не наблягат на плодовете и зеленчуците, както и на течните храни, с което допълнително се намалява и без това значително намаления прием на вода. Това обаче води до отслабване на имунната ни защита, което ни прави податливи към настинки особено през по-хладните и студени периоди от годината.

Когато става дума за спазване на диети и придържане към даден хранителен режим, водата като основен елемент във всяка една диета, независимо от целите й, е задължителна най-малкото заради факта, че липсата на достатъчно количество вода в човешкия организъм няма как да доведе до отмиване на токсичните вещества. Вместо това те се задържат в организма, а редуциране на килограмите не се наблюдава.

Много голяма част от хората не достигат до желания ефект, което се обяснява до известна степен с факта, че понякога жаждата и потребността от храна се объркват.

Приемът на повече вода действа благоприятно като намалява апетита, което неминуемо ще се отрази и върху килограмите, които се показват, когато се качите на кантара. Съществува един много хитър и лесен за спазване принцип, който може да помогне на всеки, който се е запътил към трудния път към слабата и стегната фигура, а именно да се пие вода между отделните хранения, когато се усеща потребност от храна. Водата помага в борбата с изгарянето на излишните мазнини, но за да се усети съществена разлика е необходимо да се ограничи приема на заклеймените “вредни“ храни и да се наблегне на спорта, физическите упражнения и необработвани храни.

Колкото до вида храните, които участват в процеса на отслабването трябва да се отбележи, че може да се консумира всичко, но в правилните количества и часове от деня, а не през нощта, когато физическата активност е нулева.