Слабичко момиченце, с лице на ангел, което се превръща в икона. Това е първият супермодел. Това е Туиги.Туиги - първият супермодел„Няма да се задържи повече от няколко седмици на световната сцена“ – шегуват се някои, когато тя пристига в Ню Йорк. Но десетилетия по-късно тя все още е значима фигура от световна величина.
Лесли Хорнби, превъплътила се в Туиги, е родена в английско семейство във Великобритания. Едва на 16г. започва своята кариера на модел. В голяма степен заслуга за това има списание „Miror“, където тя се появява за пръв път. Но съвсем скоро след своите първи изяви, тя достига до висините на световните модни издания.

Тя е различна, непосредствена и непобираща се в рамките. Тя руши представите за красота и сексапил. И създава норми. Норми, които обществото не само приема, но и заради които то я обожава.
Юношеското й тяло, огромните й очи, късата коса, подчертаните мигли – всичко това й проправя път към световната слава.

През 1966г. Лесли Хорнби е на път да смени името си и за пръв път да усети вкуса на славата, когато пътува към фризьорски салон в нейния роден град. „Бях в салона около 7 часа, а те рязаха косата ми и я боядисваха. Беше много вълнуващо за мен. Всичко беше брилянтно…“.
Веднага след това тя отива на фотосесия. А ето какво казва фотографът й за първото си впечатление от нея: „Тя се появи с тази къса прическа – една невероятна трансформация в нея. По този начин лицето й стана по-видимо, а тя има красиви и пропорционални черти. Беше нарисувала миглите си под очите, а това никой досега не го беше правил. Застана пред камерата и просто беше ослепителна“.

Несъмнено нестандартната й визия е превърнала провинциалното младо момиче в световноизвестна звезда. А миглите, за които самата тя казва: „поставях си три чифта изкуствени мигли над своите собствени и нерядко ми се налагаше допълнително да ги удебелявам, като рисувах върху кожата си под тях“ са един от акцентите във визията й. Друго нещо, което силно я отличава, това е крехката й фигура. Именно тя обаче налага един стандарт, който променя света на модата. След нея слабите манекенки са все по-търсени, а анорексиите все по-често явление.

Туиги каца на летище Кенеди, Ню Йорк, през март 1967г. Посрещната е като звезда, а събитието е отразено от медиите. Няколко издания я назовават „феномен“, а „New Yorker“ посвещава близо 100 страници на нея. През същата година тя се превръща в международна сензация, излиза на подиумите в Америка, Франция и дори Япония, и се появява многократно на кориците на „Vogue“.

След 4 години, посветени на модата, Туиги решава на напусне този свят и да се отдаде на нещо, което й носи удоволствие. „Мразех начина, по който изглеждах тогава. Ето защо мислех, че всички тези хора са напълно луди“ – коментира тя след години.

Съвсем скоро, след като скъсва връзка с миналото си, се заражда интересът й към киното, а това предопределя по-нататъшното й развитие. Тя променя стила си на обличане, променя и прическата си и започва работа върху филма „My Boy Friend”, който й носи „Златен глобус“.
Следват редица филми, сред които: „Малката кибритопрадавачка“, „Младият Чарли Чаплин“ и др. Освен това през 1971г. тя издава своя първи албум на музикалния пазар.
На снимачната площадка Туиги среща и Майкъл Уитни – своя бъдещ съпруг. Тя остава до края на живота му с него. Години след това среща следващия си бъдещ съпруг – Лейт Уолсън, който, също като нея, е яктьор. След като се омъжва за него, тя добавя фамилното му име към своя артиситичен псевдоним. Така Туиги Уолсън продължава своята актьорска кариера и играе с редом с имена, като Робин Уилямс, Дан Акройд и др.

През 90-те години започва нейната кариера на телевизионен водещ . Тя прави своя собствена поредица – „Хората на Туиги“, където интервюира личности, като: Дъстин Хофман, Том Джоунс, Ерик Айдъл и др.
Нейната автобиография „Туиги в черно и бяло“ попада в списъка с бестселърите, като същевременно тя продължава да се появява на страниците на „Vogue”, „Tatler” и други престижни издания.
От 2005г. Туиги е част от успешната рекламна кампания на Marks & Spencer. Освен това тя е и гост жури в риалитито на Тайра Банкс „Следващия Топ модел на Америка“.
Като дизайнер Туиги има нейна успешна линия облекно за HSN. Освен това тя създава собствена серия спално бельо, както и серия дрехи за Marks & Spencer.

Успешна, провокативна, гениална – това е Туиги, независимо от преминаващите десетилетия.