Кои са по-успешните готвачи в световен мащаб – жените или мъжете?
За поредна година списание “Forbes“ направи своята класация за най-добрите готвачи в кулинарията в световен мащаб, които трупат милиони от това, което най-много им се отдава.
Хората, които посещават техните заведения могат да се чувстват късметлии, защото храната им се приготвя не от кой и да е, а от най-добрите майстори кулинари в света, определени според тазгодишната класация на списание “Forbes“.

Рейчъл Рей
rachael-ray

Златното място се полага на една красива и изключително талантлива дама, Рейчъл Рей, която е всъщност единственият специалист, който за съжаление на притежава ресторант, в който хиляди хора и ценители на висококачествените и неповторими с вкуса си блюда могат да се поглезят. Кариерата й започва през далечната 2002 година с готварското предаване, което води, а именно “$40 a day“, в превод “40 долара на ден“. По това време тя води и друго предаване, отново насочено към нейната страст в кухнята – “30- Minute Meals“ или “Ястия за 30 минути“. В днешни дни може да се похвали с 3 токшоута и повече от 20 издадени готварски книги. Годишно тя печели повече от 18 милиона долара.

Волфганг Пък
Wolfgang-Puck_HBA

Второто челно място заема Волфганг Пък, който започва успешната си впоследствие кариера работейки в ресторант в Лос Анджелис. Изключително развиващия се майстор готвач по онова време може да се похвали с невероятно успешния си бизнес, включващ заведения за бързо хранене, носещи името му „Wolfgang Puck Express“, редица успешни кетъринг фирми и двадесет на брой изключително изискани ресторанти, в които се предлагат луксозни ястия не по джоба на всекиго. Доходите му се оценяват на 20 млн годишно.

Гордън Рамзи
G.R

На последното, иначе трето място, символичният приз се дава на родения в Шотландия Гордън Рамзи, който годишно печели около 8 млн долара. Неповторимият с ястията си шотландец води няколко кулинарни предавания по американски и британски телевизии. Във Великобритания обаче известният кулинар е по-известен с по-грубия си език, който използва. През годините успява бавно и търпеливо да развие бизнеса си в градове като Ню Йорк и Лос Анджелис. Отваря елитни и изключително луксозни ресторанти. Води редица телевизионни предавания, насочени в сферата на кулинарията, които му носят годишни печалби в размер на 38 млн долара.