Най-красивите изоставени райски кътчета.

Чували ли сте за съществуващи кътчета, потопени дълбоко във водата, или може би за такива скрити дотолкова навътре в дивата природа, че са неоткриваеми и невиждани от човешкото око? Природата е богатство, което сме длъжни да пазим. Тя крие толкова интересни и изключително красиви места по света, за чието съществуване навярно никога не сме подозирали.

kolmanskop
Едно такова изумяващо по своята същност място е известният град Колманскоп, известен още като “Призрачният град в пустинята Намиб“. Защо е наречен по този начин? Колманскоп е град, разположен в южната част на пустинята Намиб, който в днешни дни е изоставен заради нестихващите пустинни бури. В миналото е бил сравнително малък, но бързо разрастващ се и процъфтяващ град, известен с добива на диаманти.

 

krako
Друго изумително призрачно местенце е Крако – село в Южна Италия, което е било изоставено в резултат на постоянните земетресения, свлачища и слаба реколта. В Крако са заснемани редица касови филмови продукции.

 

 

ostrov Holandiq
Остров Холандия, разположен в Чесапикския залив е поредното уникално само по себе си кътче, което е било обитавано от рибари и фермери. Красотата му е неповторима, заради самото разположение в блатистия и подкопан самотен остров.

keri yei
Пътеката “Кери Уей“. Това, грабващо окото кътче от дивата природата се намира между Кенмар и Сним в Ирландия. Самата пътека е изключително красива. Дължината й е 214 километра и представлява междуселищна пътека, стигаща до Киларни. Междуселищната пътека обикаля целият полуостров, носещ наименованието Ивераг. Изминаването на “Кери Уей“ отнема приблизително девет дни.

 

 

takuendama
Водопада “Текуендама“. Известният водопад, който е събуждал ежегодно огромен интерес и вълнение у туристите, представлява едно вълшебно, изпълнено със спокойствие местенце, заслужавало вниманието на всеки пътешественик. Намира се на приблизително 30 километра от столицата на Колумбия, а именно Богота. Водопадът е с височина 157 метра и е впечатлявал посетителите си с дивата си красота и изящество. В миналото, когато интересът към това място достигнало връхната си точка, бил построен луксозен хотел, който отговарял на прищевките на хилядите заможни туристи по онова време.Гледката, която се отваряла от хотела била зашеметяваща. С течение на времето обаче това вълшебно място се замърсявало все повече и повече, което се отразило върху интереса на туристите и довело до затварянето на хотела и превръщането на това място в самотно и недостижимо.