Няколко природни феномена, които са необясними за науката.

Огромните каменни топки в Коста Рика

снимка на каменни топки в Коста Рика

Тези каменни топки могат да бъдат видени в Коста Рика. Техните размери варират от няколко сантиметра в диаметър до 2-3 метра и с тегло до няколко тона.

Все още няма обяснения от къде, кога и как са се появили.

Огнените топки Нага

снимка на огнените топки Нага

Един наистина интересен и в същото време странен феномен са така наречените огнени топки Нага. Феноменът се наблюдава в Тайланд около река Меконг, а също така и в Лаос. При това явление от реката започват да излизат ярко червени топки, които се издигат на определена височина над реката и изчезват. Явлението се наблюдава всяка година от много хора обикновено през октомври месец.

Една от теориите е, четези светещи топки представляват балони от светещ газ, които се получават при ферментацията и гниенето на органични останки под водата и след това се издигат във въздуха и се пукат. Тази теория не може да изясни защо се получават точно на това място и защо точно в определен период от годината. Загадката си остава неразгадана и до днес.

А ето и реално как се случва:

Звездни медузи

По време на метеоритен дъжд много хора по света са намирали какви ли не странни неща. Едни от тези неща са така наречените звездни медузи или звездно желе. Има данни, че подобни неща са намирани още преди около 100 години. Въпросната субстанция обаче е много нестабилна и много лесно и бързо се разпада, което я прави и трудна за изследване.

Снимка звездни медузи

Светлини при земетресение

Има данни от около 350 г. преди христа, че хората са виждали странни светлини в небето по време на земетресения, а дори и малко преди това.

А това са клипове от земетресението през 2008 в Китай:

Червените дъждове в Керала

През 2001 г. в Керала, Индия са наблюдавани червени дъждове, които са падали през лятото в точно определени райони.

Правени са различни изследвания, които показват, че това не се дължи на червени пясъци от Сахара.

снимка на червените дъждове