Кой е измислил фрисбито? Както повечето неща, които вече са в нашето ежедневие, така и тези, за които не се сещаме, са измислени от някого. Възникването им понякога е резултат от задълбочени, многогодишни изследвания, а по-често – дело на случайността.история на фрисбито

Същото се е случило и при измислянето на фрисбито. Първообраза на тази играчка е била подложка за сладкиши. Те били продавани в сладкарницата на Уилям Ръсел Фрисби и неговата компания „Frisbee Pie Company“. Това се случило през далечната 1871 г. Когато хората купували от неговите печива, той им ги поднасял на метални подложки. Едва през 40-те години на ХХ-ти век, след като сладкишите били изяждани, на някои хора им хрумнало, че могат да подхвърлят подложката един към друг и тя да извършва кратък полет.

Така се зародила идеята за фрисбито. През месец януари на 1957 година, американска компания, производител на детски играчки произвежда първото фрисби от пластмаса.

Играта добива невиждана популярност. Интересен факт е, че същата компания, Wham-O, предлага на пазара и обръча за въртене.

Новата игра бързо набира популярност и скоро е масово практикувана.

Както виждате случайни, и на пръв поглед безполезни предмети, дават идеи на предприемчиви хора, за да създадат едни от най-използваните продукти!