Според Робърт Уатсън, историк, който проучвал сексуалния живот на американските президенти, най-малко седем от тях – от Томас Джеферсън до Бил Клинтън – имали любовни афери както преди, така и по време на своя мандат. Но Джон Кенеди, който е имал взаимоотношения с десетки жени, включително и неповторимата Мерилин Монро, се е превърнал в легенда.

любовниците на кенеди

Биографът на Кенеди Робърт Далек го е описал като „женкар“, чието желание за сексуални завоевания било подхранвано от личностните му травми в миналото – изневерите на баща му, трудните взаимоотношения с майка му, безпокойството за своите собствени здравословни проблеми, както и ужасът на Втората световна война. „За самият Кенеди, който не може да обясни своята нужда от секс с толкова много жени, това вероятно е просто начин да се свали напрежението. Същото е било и при останалите президенти, но те прибягвали до други методи – ветроходство, риболов и голф“.

Любовните му афери започнали много преди да пристигне в Белия дом. Според някои това датира още от студентските му години, а по време на Втората световна война е имал връзка с Инга Аврад, жена, която е била под наблюдението на ФБР, тъй като е имало подозрение, че е немски шпионин.

През 1940 год. до 1950 год. той се отдал на жените изцяло, докато напредва в своята политическа кариера.
Повечето любовници на Кенеди били видни, доказали се жени. Като любовник той се е интересувал повече от количеството, отколкото от каквото и да било друго. Според един от неговите биографи жените са го описвали като хубав и внимателен по свой собствен начин, остроумен и забавен. „Но той излъчваше светлина, вместо топлина. Сексът за него е било нещо, което трябваше да бъде направено. Той не е бил с жените заради нежността и любовта“.

Дори и след като се омъжил за красивата Жаклин през 1953 год., той продължил да се отдава на извънбрачни връзки, въпреки риска от скандал, който може да навреди на политическата му кариера.
След смъртта му мълвата за безкрайния брой любовници се превръща в нещо повече от просто слух.

Ето някои от жените, с които е имал интимни взаимоотношения:

Мерилин Монро

Смята се, че за пръв път бляскавата актриса е привлякла вниманието на Кенеди, когато е направила великолепно посрещане на вечерно парти в негова чест в хотел в Ню Йорк. Актриса, която била на събитието в последствие разказва за срещата: „Президентът се завъртя наоколо и можеше лесно да се види, че той веднага беше привлечен от нея“. „Най-накрая сте тук“, казал той с широка усмивка на лицето. След това двамата се срещнали отново в Палм Спрингс. Приятелите на Кенеди обаче смятали, че Монро е гледала на връзката си с Кенеди твърде сериозно. Докато за него взаимоотношенията им не са били нищо особено. А тя – тя е била просто една от всичките, които са се влюбвали в него и са искали да прекарат малко време заедно.
Кенеди е подтикван да прекрати аферата си с Монро неколкократно. Тъй като тя е поддържала интимни взаимоотношения както с него, така и с брат му, се смята, че именно семейство Кенеди са в основата на нейната смърт.

Мими Алфорд

През лятото на 1962 г. Алфорд е на 19 год. и е студентка в колежа в Масачужетс. Тя е само няколко дни на стаж в Белия дом. По време на стажа, в един от дните, тя и две други секретарки с прякори Фидъл и Фадъл (които също били любовници на Кенеди) се оттеглили за плуване в басейна на Белия дом. За нейна изненада Кенеди се присъединил към тях. Само няколко часа по-късно тя получила покана да разгледа Белия дом. Развеждал я не кой да е, а самият президент. От този ден нататък тя станала негова любовница. Смята се, че тя го е придружавала, когато е пътувал, водел я е както в Белия дом, така и в хотели. Дори и след като е завършила колежа, понякога се е връщала при него.

Джудит Кембъл

Кемъл е имала връзка с Франк Синатра, но започнала аферата си с Кенеди през 1960 год. Връзката му с нея продължила дори и по време на мандата му. През 1963 год. тя забременяла и се наложило да направи аборт. През 1975 год. връзката й станала публично достояние, когато е призована да даде показания пред комитета на Сената, който разследвал предполагаемия заговор на ЦРУ за унищожението на кубинския лидер Фидел Кастро.
Това са само част от жените, с които той е имал връзка. Но те са били много повече от три. Някои от останалите му любовници са:

Марлене Дитрих

Тя е била с 20 год. по-голяма от Кенеди. Но това си има своето обяснение. Преди това тя е била любовница на неговия баща.

Елен Ромеш

Тя всъщност е била германска проститутка. Тя често посещавала Кенеди в Белия дом, но когато станало време за преизбиране на президента, Ромеш била депортирана от страх да не се окаже причина за провала на кампанията.

Мери Пинчот Мейер

Тя е била дългогодишна приятелка на Кенеди и се знае, че често е посещавала Белия дом.

Дори и с всички тези имена, списъкът не е завършен напълно…