интересни факти за мъжетеСветовете на мъжете и жените са толкова различни, но чудили ли сте се на какво се дължи това?

Вероятно можем да потърсим една от причините в някои интересни факти характерни за всеки отделен пол.

Женските особености са сред по-обсъжданите теми, но да се спрем на любопитното и куриозното за мъжете:

1. Ерекцията при малките момченца започва да се проявява още по време на вътреутробното развитие т.е. потентността се заражда преди да се родят.

2. Момчетата имат по-силни сукателни рефлекси в сравнение с момичетата – дами, той не е цицоман, когато стане на 20, той е момче с висока бозайна култура.

3. Тестостеронът и големите количества от него провокират по-чести „мокри“ сънища при мъжете в 25% от случаите, което означава ¼ повече в сравнение с жените.

4. Галантността като подаръци, комплименти и специално отношение към нежния пол се възпитава, но в 80% от случаите на проява тя е заложена още в характера на детето.

5. Прагът на търпимост към болка е по-нисък при силната половина на човечеството, ето защо мъжете не раждат, ако сте се чудили.

6. По-често на мъжете им прилошава при видът на кръв, отколкото при жените. Интересен феномен е, че на някои мачовци им става зле само, ако гледат собствената си кръв, те нямат проблем с чуждата.

7. Мъжете живеят в свят на делата, докато жените в този на думите. Преведено от негов език – виж какво правя, недей слуша толкова какво ти говоря.

8. Повечето мъже мразят излишните драми, шопинга и други мъже, които танцуват класически балет. Но обичат разпалени спорове за спорт/хоби, обиколките при избор на техника и да гледат мъже в трика по време на силов спорт.

9. Има мъже, които се държат несериозно както на 15, така и на 57. За тях казват, че след пубертета влизат направо в критическата.

10. Спортният дух при момчетата е по-силно развит в сравнение с този при момичетата. Той не обича да губи в нищо.

11. Повечето мъже харесват кучета или други домашни любимци, които символизират сила, храброст, мъжество. Жените по-често харесват котки и мили, пухкави, малки домашни животинки.

12. 1/5 от свободните мъже сменят и перат спалното си бельо не по-често от веднъж на 30 дни.

13. Малко над 40% от кавалерите признават, че е възможно приятелката им да ги привлича по-малко, ако напълнее видимо. Повечето мъже трудно могат да преценят теглото на една жена и то да е близо до реалното й.