Walamai Outback Explorer – Екологичен автомобил на бъдещето

Walamai Outback Explorer – това е нов проект на екологичен автомобил, напълно безопасен за околната среда. Той е предназначен най-вече за къмпинг, а изобретателите му го определят като автомобилът на бъдещето. Какво обаче го прави толкова уникален? В него са интегрирани съоръжения, за къмпинг, като надуваема палатка, и устройства с феромони, които ще държат дивите животни на далеч. Проектът за този автомобил има за цел той да се дава под наем, и няма да е достъпен за лична употреба, по този начин всеки ще има възможност да го използва.
Walamai Outback Explorer е така проектиран, че кабината да бъде достатъчно широка за да бъде максимално удобна. Освен това има многобройни индивудуални функции, които се настройват за всеки по отделно. Автомобилът е проектиран за превоз на максимум 4 пътници.
В днешно време, има много автомобили които се задвижват с електрически двигатели, но те все още е необходимо да се зареждат от електрическата мрежа. За по-нататъшното използване на възобновяеми източници, „автомобилът на бъдещето” ще бъде със самозареждащ се електрически двигател.