Състезание по носене на жени

Не, това не звучи сериозно. Въпреки това, напълно сериозно, в Америка ежегодно се провежда състезание по носене на жени. Участие може да вземат двойки, без значение дали са женени.

Идеята се зародила през 1992 г., и оттогава набира все по-голяма популярност. Разбира се, както повечето такива събития, така и това не възниква случайно. То се базира на легендата за Ронкайнен (местен персонаж – крадец), който вземал в бандата си нови членове само след изпитание – заставял ги да тичат по труден терен с прасе на рамо.

Е, аналогията не е много точна, но…

Разбира се, не липсват и инциденти, тъй като състезанието не се провежда по гладко трасе. Напротив, по пътя до финала има редица препятствия като водни басейни, пясъчни хълмове и други.

Победители на последното състезание (2014 г.) са Джеси Уол и неговата нежна половинка Кристина Арсено.

За да бъдат по-атрактивни, някои от участниците носят маскарадни костюми. Това не е забранено от организаторите на състезанието, но задължителното условие е жената да не тежи по-малко от 50 кг., а ако това е така, трябва да носи допълнителни тежести.

В надпреварата вземат участие хора от над 45 страни.

Наградният фонд също не е за изпускане. След всички перипетии и носене на партньорката на гръб, победителят си тръгва със страхотни спомени и количество бира, равна на теглото на половинката му.