За да засилят своята имунна система, много хора използват екстракт от определени билки, които въздействат по много благотворен начин на човешкия организъм. Ние хората сме изложени на рискове от микроорганизми, които могат да причинят болести и имунитета е това, което ни предпазва от тях. Затова е важно нашия имунитет да е силен, за да се справя с рисковете в заобикалящата ни среда.

котешки нокът
котешки нокът

Котешкият нокът се използва за засилване на имунната система. Тази билка може да бъде използвана и при болестта рак. За предпочитане е да се консумира перуанският котешки нокът.

Чесънът, който действа като антиоксидант е широко разпространен в кулинарията, подходящ е за голям брой ястия и е много полезен, особено ако се консумира суров.

Карамфилът освен като подправка и средство за успокояване на болката, може да се използва и срещу определени бактериални щамове. В традиционната медицина приложение намира карамфиловото масло, а от пъпките се прави чай.

При грип или настинка черният бъз е много полезен. Може да бъде купен като сироп на много по-ниска цена от тази на лекарствата против грип.

Под формата на етерично масло, Риганът е най-полезен. За най-добър се приема средиземноморски планински риган. Тази билка лекува гъбични инфекции като Candida.

Етеричните масла са много ефективни и могат да се разтварят в течност и да се пият, като задължително трябва да се спазват инструкциите, за да бъдат използвани правилно.