1. Aлбано и Ромина Пауър.  

Албано и Ромина Пауър
Албано и Ромина Пауър


 Албано и Ромина Пауър сключват брак през 1970г. Песента им „Ci sara“ е на първо място на фестивала в Сан Рено. За цялата си кариера те имат издадени 20 албума, които спечелват любовта на хиляди по света. Освен успешна кариера, тя създават и 4 деца. Но 29 години по-късно всички семейни и професионални успехи остават в миналото. Бракът им приключва през 1999г., а само 4 години по-рано най-голямата им дъщеря изчезва безследно.


2. Модърн Токинг .

Модърн Токинг
Модърн Токинг

Групата е съставена от Томас Андерс и Дитер Болен. Създадена е през 1982г. Първоначално двамата започват да създават текстовете на песните си на немски език. Но в последствие разбират, че с немски не биха могли да достигнат до световната сцена. Ето защо започват да записват на английски език. Две години след основаването си записват небеизвестният и в наши дни сингъл “You’re My Heart, You’re My Soul”. Той е в класациите на 35 държави, а от него са продадени над 8 млн. копия. Следващите хитове не се забавят. “Cheri Cheri Lady” е още един от множеството им успешните сингли. Дуетът обаче се разпада през 1987г., като малко преди това настъпва кризата в отношенията между двамата, до голяма степен повлияна от съпругата на Томас Андерс.

 

3.Уам (Wham)

Уам (Wham)


Този дует е съставен от световноизвестния и в момента Джордж Майкъл. В началото на кариерата си обаче той създава този дует съвместно с Андрю Риджли. Двамата заедно записват множество сингли, които се превръщат в безпрецедентни хитове. Сред тях са: “Last Christmas“ – песен, която и до днес не спира да звучи по Коледа, “Wake Me Up Before You Go-Go“ и други. Дуетът съществува до 1986 г. След това Джордж Майкъл започва своята солова кариера, която го прави дори още по-успешен музикант.

4.Саймън и Гарфънкъл . 

Саймън и Гарфънкъл
Саймън и Гарфънкъл


Дуетът става известен като Саймън и Гарфънкъл през 1965г., когато издават своя сингъл „The Sound of Silence“. Те правят съвместно музика няколко години преди това, но са почти непознати на хората. Те са едни от най-популярните музиканти за времето си. За времето, в което творят съвместно, създават и други хитове, като: „At the Zoo“, „America“ и „Mrs. Robinson“ – песен, която е обявена за запис на годината на наградите Грами. Дуетът съществува до 1970г., а след разпадането си неколкократно са се събирали за различни концерти.


5.Юритмикс.

Юритмикс
Юритмикс

Дуетът е сформиран във Великобритания, от певицата Ани Ленъкс и музикантът Дейв Стюарт. Двамата достигат до световната сцена и имат огромен успех като дует. За съвместната си дейност те са продали над 75 млн. албума по целия свят. Работят заедно до 1989г.