Забележителности Здраве и красота Интересно Култура Личности Наука и технологии

11 известни личности, които са били бездомни

Трудно ни е да си представим, че известните личности някога са имали затруднения с парите.

Днес ви показваме някои известни личности от Холивуд, които са изпадали в доста тежки ситуации преди да станат прочути и богати:

Холи Бери

Когато се мести в Чикаго и иска да стане актриса, Бери останала без никакви пари. Майка й отказала да и изпрати, и за кратко бъдещата носителка на Оскар е спала в приют за бездомници.

Джим Кери

jim

Кери напуснал училище и заедно със семейството си живял в бус, който паркирали на различни места. В един момент те се преселили в палатка пред дома на сестра му.

Франк О’Деа

Съоснователят на една от най-големите вериги кафенета в Канада е имал проблем с алкохола.

През 20-те си години той е живял известно време на улицата.

След време той и негов приятел отварят Second Cup, което е най-голямата верига кафенета в Канада – общо 360 заведения.

Сузи Oрман

Днес тя е финансов експерт и притежава 25 млн. долара.

През 1973 година обаче Сузи е живяла 4 месеца във ван.

Това било, когато се преместила в Бъркли, Калифорния. Тя не можела да си позволи квартира и спяла в автомобила си. Днес тя притежава имоти за 7 млн. долара.

Джуъл

Джуъл е била бездомна почти един месец. Това станало след като била уволнена от работата си. Понеже отказвала да спи с шефа си, той я изритал без да й даде чека за последната седмица. Така тя не успяла да плати наема си и трябвало да напусне и квартирата си.

Джуъл спяла в колата си на паркинги. Най-лошата й вечер било, когато имала бъбречна криза, а в болницата отказали да я приемат, защото нямала застраховка. Тя прекарала нощта на паркинга на болницата в болки.

Даниел Крейг

Днес той играе Джеймс Бонд, но докато се опитвал да пробие като актьор в Лондон имал тежки периоди. Най-голямото му падение било, когато една вечер трябвало да спи на пейка в парка, защото нямало къде да отиде.

Крис Гарндър

Филмът The Pursuit of Happyness с Уил Смит разказва историята на Гарднър.

Докато кара стаж във финансова компания, той се озовава на улицата, заедно със сина си. Повече за неговата история прочетете тук.

Майкъл Охер

Докато е бил тийнейджър Охер живял на улицата. Майка му била пристрастена към кокаин и не можела да се грижи за него.

Той имал късмета, че богато семейство решило да го приюти. Така той имал шанса да започне да играе футбол, а след време станал звездата на Baltimore Ravens. Неговата история се разказва в книга и във филма „The Blind Side.“

Ела Фитцджералд

Преди да стане най-добрата джаз певица в света Ела имала труден живот. Тя била тормозена от втория си баща след смъртта на майка си, имала връзки с мафията. Полицията я прибрала от улицата и я изпратили в девическо училище. Тя избягала от там и живяла на улицата, докато не дебютирала на сцената на Apollo Theater през 1934 г. По-късно тя получава 13 награди Грами и медали от президентите Рейгън и Буш.

Хари Худини

На 12-годишна възраст Худини избягал от дома си. Отишъл в Мисури, а няколко години по-късно отишъл в Ню Йорк при баща си, но били толкова бедни, че той трябвало да проси по улиците.

Чарли Чаплин

След смъртта на бащата на Чаплин, майка му била приета в болница за душевноболни. Чарли още нямал 10 години, а с брат си трябвало да се грижат сами за себе си. Тъй като и двамата им родители били в развлекателния бизнес, те решили също да се пробват на сцената.

Източник: Profit.bgf | Сподели с приятели