Всеизвестен факт е, че голяма част от известните употребяват наркотици, за да се справят със стреса, напрежението и преумората. На някои от тях се налага да не спят, да не си почиват, да не се хранят и за тях това е единственият изход. В статията са подбрани някои от тези звезди умрели от предозиране.

Майкъл Джексън

Майкъл Джексън
Майкъл Джексън


Кралят на попа, човекът, който промени света с танците си, певецът, който чупеше рекорди през цялата си кариера, почина от прекомерна употреба на наркотици.  Въпреки това, след разследването, личният му лекар бе арестуван, заради съмнения за убийство.

Ейми Лайнхаус

Ейми Лайнхаус
Ейми Лайнхаус

Ейми Лайнхаус, великата певица, чийто талант според някои не беше дооценен,  почина на крехката възраст от 27 години. Поради дългогодишна борба с наркотици и алкохол, Ейми има издадени 2 албума приживе и един след смъртта и. В крайна сметка, след изключително дълго проточили се разследвания след  аутопсията, бе установено, че в деня на смъртта и, звездата е била изпила голямо количество алкохол.

Хийт Леджър

 

„А аз си мислех, че шегите ми са безинтересни“. Актьорът, който изуми света с участието си във филма Черният Рицар, почина от предозиране.

 

Джими Хендрикс

 

Известен, като един от най-великите китаристи в историята. Живял във време на подем на наркотици и опиати, той беше популярен с употребата на тези субстанции.  На 18 септември 1970, той също починал от предозиране.

 

Джим Морисън

 

Вокалист на групата The Doors. Починал от сърдечен удар на 27 години от предозиране с хероин.

 

Елвис Пресли

 

Един от най-великите и популярни изпълнители на ХХ век също е починал от предозиране.

Анна Никол Смит

 

Модел на Плейбой и актриса, Анна бе намерена мъртва на 8 февруари 2007г. поради предозиране на алкохол и наркотици.

 

Британи Мърфи

 

Британи Мърфи  е американска актриса и певица, известна с участието си във филми като Луди години, 8 миля, Младоженци и други. В края на 1990-те и началото на 2000-те се снима в поредица от успешни филми, които я правят популярна. Умира на 20 декември 2009 година вследствие на внезапно спиране на сърдечната дейност. Само 6 месеца по-късно нейният съпруг е намерен мъртъв в тяхната къща.

Мерилин Монтро

 

Актриса изиграла роли във филми като How to Marry  и Some Like it Hot. Официалната причина за смъртта и е самоубийство чрез предозиране.

 

Ривър Финикс

 

Ривър Финикс  е американски актьор и музикант – автор на песни и китарист.През 80-те години на миналия век е един от най-талантливите млади актьори, на които се предрича блестяща кариера. През 1988 г. е номиниран от Американската филмова академия за най-добра поддържаща роля. Ривър Финикс е известен и като активист за защита на животните. Умира на 23 години от свръхдоза наркотици (комбинация от хероин и кокаин, която е причина за смъртта и на други известни личности като Крис Фарли, Тим Бъкли и Джон Белуши).